Maladies Dépassées 50: De protestsong-special

Het weekend voor de cafés misschien, eventueel, onder voorbehoud, tenzij tegenbericht en mits de nodige voorzichtigheid aan de dag wordt gelegd de deuren op een kier mogen zetten, vieren we samen 1 mei, een dag waarop onderdrukte proletariërs dankzij het statuut van wettelijke feestdag al van 's morgens vroeg lauwe pinten kunnen beginnen drinken. We kunnen enkel hopen dat ze tussendoor ook wat tijd uittrekken om hevige discussies te voeren over het moreel faillissement van het kapitalisme, over de klassejustitie die kruimeldieven naar de gevangenis stuurt en fiscale fraudeurs vrijuit laat gaan en over de vernietiging van ons ecosysteem door ondernemers die enkel aan de aankoop van hun volgende luxejacht denken.

Muziek zal al deze problemen niet oplossen, maar kan wel steun bieden door gelijkgezinde mensen duidelijk te maken dat ze niet alleen zijn. Samen bereiken we misschien ook niets, maar het is wel gezelliger. Aanhangers van het neoliberale geblobaliseerde economische uitbuitingsmodel worden vriendelijk verzocht zich ver van deze uitzending te houden. Ze worden tevens vriendelijk verzocht allerlei levensbedreigende aandoeningen op te lopen en eenzaam in een goot te sterven. Wij danken hen op voorhand voor hun inschikkelijkheid.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 1 mei 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)