Maladies Dépassées 51: online DJ-set

Aangezien de cafés om 22.00 uur de deuren moeten sluiten en hun terrastafels moeten opbergen, gaan we nog wel even door met onze online DJ-sets. Wie zin heeft om op zaterdagavond een pint te drinken, ziet het immers niet zitten dan al in bed te kruipen. Muziek is een goed middel om de sfeer erin te houden, behalve dan voor die 90 percent van de wereldbevolking die mijn selectie maar een eigenaardige afwijking vindt van de artificiële vrolijkheid die ons overal wordt opgedrongen.

Er is die avond geen thema of met milieuvervuilende chemicaliën rood geverfde draad, maar ik kan wel al melden dat we twee weken later, op 29 mei 2021, voor de vierde maal een trip maken doorheen de bizarre wereld der verrassende covers.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 1 mei 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)