Maladies Dépassées 52: de Covers-special, deel 4

Volgende keer zal onze online DJ-set weer uitsluitend bestaan uit originele, vergezochte, verrassende, eigenzinnige, grappige of soms zelfs bijna onherkenbare versies van songs die in normale omstandigheden heel anders klinken. Wie de vorige afleveringen heeft gehoord, weet naar welke bizarre uithoeken van het muzikale wereldje een dergelijke ontdekkingsreis kan leiden. Het wordt in elk geval weer een gevarieerde avond vol uiteenlopende genres, stijlen, instrumenten, geluiden en nationaliteiten.

Nu de horeca en de cultuursector zichzelf stilaan weer op gang trekken, naderen we overigens stilaan het einde van deze tweewekelijkse pogingen iedereen toch een sociaal leven te bieden. Maar daarover later meer, want we kunnen beter eerst afwachten wat die nieuwe Indiase variant voor onze gezondheidszorg betekent. Met een beetje pech zitten we tegen halverwege juli weer in een volledige lockdown. Dat zou een bijzonder sombere vaststelling zijn, maar gelukkig beschik ik over de juiste collectie om voor de soundtrack van de ondergang te zorgen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 29 mei 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)