Maladies Dépassées 55: de Covers-special, deel 5

De zomer is in het land, maar ons geluk kennende, barst toch een onweer uit net als we eens willen buitenkomen. Het is waarschijnlijk beter gewoon thuis te blijven en naar een internetradio te luisteren. Gelukkig zijn er hier en daar DJ's die voor een origineel aanbod zorgen, zoals deze vijfde excursie naar het land der bizarre covers. Net zoals de vorige keren, mag men zich verwachten aan een selectie originele, excentrieke, grappige en soms gewoon onvoorspelbare versies van klassiekers die er gewoon om vragen eens onder handen te worden genomen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 10 juli 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)