Maladies Dépassées 56: de Rebellion Festival-tribute

Het moest er ooit eens van komen. De cafés zijn open, hier en daar zijn er zo waar liveconcerten, festivals en andere vormen van zomerse animatie en bovendien laten heel wat brave burgers zich wel eens tot een barbecue verleiden. Het wordt tijd om deze reeks online DJ-sets te beëindigen. We houden de account nog wel even actief, want met de opkomst van allerlei besmettelijke Griekse letters kunnen we niet uitsluiten dat we in de herfst weer in een nieuwe fase van zelfisolatie en gedeelde frustratie belanden.

Deze laatste aflevering wordt er wel eentje die kan tellen. Het jaarlijks punkfestival Rebellion, normaal gepland voor begin augustus 2021, is nu al voor de tweede maal uitgesteld. Om liefhebbers toch de kans te geven hun afkeer van de wereld in noten en akkoorden te horen weerspiegelen, draaien we de hele avond enkel en alleen songs van bands die de afgelopen 25 jaar ooit op de affiche van het grootste punkevent van Europa hebben gestaaan. Keuze genoeg, maar we zullen uiteraard proberen de veelzijdigheid van dit vierdaags gebeuren in zeven zalen ten volle te vatten en niet gewoon bij de clichématige hitjes van de headliners te blijven hangen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 31 juli 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)