Maladies Dépassées 57: online DJ-set

Ik had niet gedacht dat het zo snel weer zo ver zou zijn, maar het lijkt erop dat we de komende weken weer amper tot geen kansen zullen krijgen om elkaar in levenden lijve te ontmoeten, laat staan samen te genieten van wat in mijn ogen voor goede muziek moet doorgaan.

Het is dan ook met gemengde gevoelens dat ik opnieuw de draad oppik die ik deze zomer ergens in een schuif had opgeborgen. Onze online DJ-sets zullen als vanouds proberen te bewijzen dat niemand de commerciële rommel van de mainstreamlabels nodig heeft om melodietjes van hoge kwaliteit te horen. Hoe lang we hiermee doorgaan, hangt natuurlijk van de pandemie af. Hopelijk worden het plezante avonden en hopelijk kunnen we er begin volgend jaar weer mee stoppen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 11 december 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)