Maladies Dépassées 59: absoluut geen Kerstspecial

Het is eigenlijk wel triest. Er is geen god om ons naar het paradijs te brengen, maar er zijn wel gelovigen om van onze wereld een hel te maken. Dit jaar hebben we nog minder te vieren dan de meeste andere jaren, maar gelukkig kunnen we nog samen naar dezelfde muziek luisteren zonder de besmettingsgraad de hoogte in te jagen.

Aangezien kerstavond dit jaar op een vrijdag valt, moeten we ditmaal wel afwijken van ons normaal stramien en zullen we eens niet op een zaterdag uitzenden. Voor de rest blijft alles bij het oude, want dit wordt absoluut geen Kerstspecial. Wham, Mariah Carey en andere exponenten van de met emoties gecamoufleerde consumptiemaatschappij mogen blijven waar ze zijn, namelijk ver van mijn pc, en ook de oproepen tot wereldvrede en harmonieus samenleven zullen niet op het appel verschijnen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Sinds de recentste update van de interface door Mixlr moeten mensen die voor het begin van een eigenlijke DJ-set zijn ingelogd wel manueel op Play klikken om een uitzending te kunnen beluisteren. Indien dit niet onmiddellijk lukt, is het aangeraden ook eens op Refresh te klikken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: vrijdag 24 december 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link:  http://mixlr.com/malcolm-nix/(met een koppelteken dus)