Maladies Dépassées 6: de strijdliederenspecial

Op de vooravond van 1 mei wil ik wel eens iets speciaal doen. Ik wil afwijken van de norm of, beter gezegd, van zowat alle normen en waarden waarmee conservatieve krachten ons willen laten geloven dat we enkel kunnen overleven indien we ons voldoende aanpassen aan de wensen van onze heersers.

Men zegt wel eens dat muziek de wereld niet kan veranderen. Dat klopt. Enkel mensen kunnen de wereld veranderen. Maar muziek kan mensen wel wakker schudden en, belangrijker nog, het gevoel geven dat ze niet alleen zijn met hun rare ideeën over gelijkheid. Muziek is geen oplossing. Muziek is mogelijk wel een catalysator voor mensen die de oplossing kunnen vormgeven.

Het wordt een avond vol strijdbare songs in het teken van protest en verzet. Het aanbod wordt veelzijdig en meertalig, maar steeds met dezelfde boodschap. Een economie gebaseerd op oneindige groei kan niet blijven voortbestaan op een eindige planeet. Nationalisme is de verheerlijking van het conflict tussen groepen. Seksisme is een streven naar macht over anderen dat eigenlijk niets met gender te maken heeft.

Hieronder geef ik nog een korte handleiding voor strijdmakkers die het onlineplatform Mixlr nog niet kennen.

Men bezoekt eerst de website van Mixlr. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: donderdag 30 april 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.00 uur zijn
Prijs: gratis, want de factuur van de revolutie is voor de heersende klasse
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een streepje dus)

De gezondheidstoestand van mijn vader is stabiel, maar ik wil toch mijn eerdere waarschuwing herhalen. Indien hij er plots sterk op zou achteruitgaan, is het mogelijk dat deze DJ-set op het laatste moment wordt afgelast. Hij wordt elke dag wakker met koorts, maar dat mindert zodra hij een paar sigaretten heeft gerookt. Eigenaardig...