Maladies Dépassées 62: online DJ-set

Na al die maanden hoef ik allicht niet meer uitgebreid toe te lichten hoe het concept in elkaar zit. Het is namelijk heel eenvoudig. Ik draai een eclectische selectie uit de undergroundmuziek van de voorbije decennia en het publiek kan hier naar eigen goeddunken naar luisteren of van de gelegenheid gebruik maken om wat te interageren met de andere aanwezigen.

In tegenstelling tot vorige week is er ditmaal geen thema, rode draad of leitmotiv. We scrollen gewoon wat door onze bestanden en merken dan wel wat plezant klinkt. Met een beetje geluk en wat minder tegenwerking van de irrationele elementen in de samenleving kunnen we binnenkort weer in vlees en bloed afspreken, wat sowieso toch altijd beter is dan enkel wat virtuele contacten. Maar dat zal dus nog niet voor de komende dagen zijn en bijgevolg blijf ik mijn rol als ersatzcaféhouder vervullen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uitzending mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Sinds de recentste update van de interface door Mixlr moeten mensen die voor het begin van een eigenlijke DJ-set zijn ingelogd wel manueel op Play klikken om een uitzending te kunnen beluisteren. Indien dit niet onmiddellijk lukt, is het aangeraden ook eens op Refresh te klikken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 22 januari 2022
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link:  http://mixlr.com/malcolm-nix/(met een koppelteken dus)