Maladies Dépassées 63: online DJ-set

Als de maatregelen voor het sociaal leven nog verder worden versoepeld, zullen we deze online uitzendingen weer naar de achtergrond kunnen schuiven, maar voor volgend weekend ziet het er nog niet goed uit. Natuurlijk wil ik niemand het recht ontzeggen concerten zittend bij te wonen of een mondmasker te dragen om een toilet te mogen bezoeken, maar de echte sfeer zit er daarmee toch nog niet in. Een online DJ-set lost zeker niet alle problemen in de wereld op, maar het is een poging een wat lossere sfeer te creëren in een wereld die ons niet veel ontspanning biedt.

Het is overigens werkelijk ontmoedigend hoe lang dat virus maar blijft rondwaren, maar ik wil wel niet dat mijn woorden verkeerd worden begrepen. Hoe sterk we ons ook ergeren aan al die beperkende maatregelen, niets maar dan ook niets is een goede reden om deel te nemen aan betogingen en acties waar extreemrechtse groeperingen zich tot enig doel stellen de democratie te vervangen door hun hiërarchisch model van eigen makelij en waar mensen hun mentale problemen op de samenleving projecteren. Dat de wetenschappers uw ideeën niet ernstig nemen, wijst niet automatisch op een complot. Het betekent meestal dat uw ideeën op niet veel trekken.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uitzending mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Sinds de recentste update van de interface door Mixlr moeten mensen die voor het begin van een eigenlijke DJ-set zijn ingelogd wel manueel op Play klikken om een uitzending te kunnen beluisteren. Indien dit niet onmiddellijk lukt, is het aangeraden ook eens op Refresh te klikken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 29 januari 2022
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link:  http://mixlr.com/malcolm-nix/(met een koppelteken dus)