Maladies Dépassées 7: online DJ-set

De zevende editie van onze verwerping van het valse optimisme van tijdelijk werkloze singer-songwriters die terug naar de normaliteit willen, komt eraan. Ik zie deze pandemie echter meer als een goede kans om af te rekenen met een paar maatschappelijke wantoestanden. Ik kan enkel hopen dat de marionetten van het kapitalisme die wij politici noemen in het najaar een begroting indienen waarin sterk wordt bespaard op de gezondheidszorg. Misschien zal deze daad van ideologische zelfmoord de ogen van het stemvee eindelijk eens openen. Zelf kan ik enkel mijn best doen om de soundtrack te leveren bij de ondergang van de oude vormen en gewoontes.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze online bloemlezing der sociale onaangepastheid te beluisteren.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 2 mei 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.30 uur zijn
Prijs: 0 euro, maar het kost u wel enkele uren van uw leven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een streepje dus)

De gezondheidstoestand van mijn vader is stabiel, maar ik wil toch mijn eerdere waarschuwing herhalen. Indien hij er plots sterk op zou achteruitgaan, is het mogelijk dat deze DJ-set op het laatste moment wordt afgelast. Hij wordt elke dag wakker met koorts, maar dat mindert zodra hij een paar sigaretten heeft gerookt. Eigenaardig...