Maladies Dépassées: online DJ-set

Een echte DJ stopt nooit. De cafés, fuifzalen, discotheken en concertclubs zijn gesloten, maar ik blijf draaien. Desnoods zonder enig publiek te zien, wat overigens niet sterk zou verschillen van hoe ik midden de jaren tachtig ben begonnen. Gelukkig heb ik een oplossing gevonden om al die muziek ook bij jullie te krijgen en die oplossing heet Mixlr.

Het concept is eigenlijk vrij eenvoudig. Mixlr is een online streamingdienst die mensen kunnen gebruiken om zelf een radioprogramma via het internet te versturen of te beluisteren. Dit betekent dat iedereen die op het juiste moment naar de juiste site navigeert dezelfde muziek te horen krijgt en daar met behulp van de chatfunctie zelfs met alle andere luisteraars over kan communiceren.

Zelfs voor de digitaal mindervaliden, zoals ikzelf, is het allemaal zeer gebruiksvriendelijk. Ik overloop even hoe het werkt.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 28 maart 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.00 uur zijn
En gratis inkom! Als dat geen argument is, weet ik het ook niet meer!