The Neon Judgement (Farewell Tour) + afterparty met DJ Malcolm Nix

Ik ben echt niet van plan een groep als The Neon Judgement hier nog voor te stellen. Wie deze koudbloedige Leuvenaars niet kent, leest mijn teksten toch niet. Er zijn nog correlaties in de wereld. Zekerheid zijn er echter steeds minder, vooral nu ook dit monument uit de wereld der alternatieve muziek er al na amper 35 jaar definitief mee stopt.

Hoewel er eigenlijk niet veel te vieren valt, is het toch de bedoeling er een feestelijk afscheid van te maken en muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) de ideale plek voor het allerlaatste concert van The Neon Judgement op hun eigen Leuvense bodem. Meer info is hier  te vinden, maar eigenlijk komt het erop neer dat de deuren worden geopend om 20.00 uur, dat tickets 19 euro in voorverkoop en 22 euro aan de kassa kosten en vooral dat iedereen meer dan welkom is om deze bij voorbaat al mythische avond zelf bij te wonen.

Scherpzinnige geesten hebben allicht al gemerkt dat er nergens melding van enig voorprogramma wordt gemaakt. Daar is ook een eenvoudige reden voor. The Neon Judgement is van plan een bijzonder lange set van minstens 2 uur te spelen, voorafgegaan door de vertoning van een film over hun carrière. Veel tijd voor andere artiesten is er die avond dan ook niet.

Nog scherpzinniger geesten hebben misschien ook gemerkt dat de in de titel hierboven aangekondige afterparty op de website van Het depot ook nog niet staat vermeld. Laat er echter geen twijfel over bestaan dat er na het concert meer dan voldoende ruimte zal zijn om een avond lang op toepasselijke melodietjes te feesten. Voor wie het optreden zelf om een of andere reden zou moeten missen, voeg ik hier toch maar aan toe dat deze afterparty volstrekt gratis is en tot in de late uurtjes zal duren.