Peter Hook & The Light + afterparty met Malcolm Nix

Op 26 januari 2017 speelt niemand minder dan Peter Hook in muziekcentrum Het Depot. Het is allicht overbodig, maar ik zal toch maar even vermelden dat Hook een van de originele oprichters van Warsaw, Joy Division en New Order is en bijgevolg betrokken was bij letterlijk alle klassiekers die deze bands vanaf 1977 op de wereld hebben losgelaten.

Na zijn vertrek uit New Order, een band die sindsdien eigenlijk enkel nog in naam bestaat, heeft Hook een paar nieuwe muzikanten rond zich verzameld die hem onder de naam The Light begeleiden. Samen spelen ze allerlei songs uit de rijke catalogus die Joy Division en New Order samen bij elkaar hebben gepend. Wat ze zullen spelen, valt niet altijd op voorhand te voorspellen, maar in elk geval is kwaliteit steeds gegarandeerd.

Aangezien Peter Hook & The Light van plan is in Het Depot een uitzonderlijk lange set van maar liefst 2,5 uur te spelen, is er ditmaal geen voorprogramma. Men kan niet alles hebben. Voor en na het concert zal gelukkig niemand minder en helaas ook niemand meer dan Malcolm Nix met de juiste plaatjes proberen voor een goede maar tevens duistere sfeer te zorgen. In het licht van de recente dramatische gebeurtenis die de Leuvense undergroundscene heeft getroffen, dragen Het Depot en ikzelf deze DJ-set op aan de nagedachtenis van Fred Velghe, trouw bezoeker van onze zaal en overtuigd tegenstander van mainstreampopmuziek. Het is natuurlijk niet meer dan een symbolisch gebaar, want het zal hem helaas niet terugbrengen. We zullen hem allemaal missen, zowel deze avond als alle avonden nadien.

En dan nu nog wat praktische informatie die kan helpen op het juiste moment op de juiste plaats te zijn:

Plaats: het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Datum: donderdag 26 januari 2017
beginuur: de deuren openen om 20.00 uur
Einduur: ergens in de loop van de nacht
Prijs: 24 euro in voorverkoop en 27 euro aan de kassa [1]
Voor meer info verwijs ik iedereen graag door naar de officiƫle website van Het Depot

----------------
[1] En dan zijn er natuurlijk mensen die Breaking Barriers duur vonden met 28 euro in voorverkoop voor zes bands, twee spoken word performances en een afterparty. Het is allemaal relatief.