Soul Food op Radio Scorpio, met als gasten Malcolm Nix en Steve Ignorant

Naar aanleiding van de vierde editie van Breaking Barriers, het jaarlijks punkfestival in en rond Het Depot, willen de makers van Soul Food, een van de alternatievere programma’s op de Leuvense stadszender Radio Scorpio, een volledig uur aan dit evenement wijden.

Tijdens de uitzending zullen enkel nummers te horen zijn van bands die dit jaar op de affiche staan. Tussen de muziek door zullen de programmamakers Malcolm Nix, een van de vele vrijwilligers van Het Depot en programmator van Breaking Barriers, interviewen. Om ervoor te zorgen dat de mensen niet snel naar een andere zender overschakelen, is gelukkig nog in een tweede gast voorzien.

Steve Ignorant is een levende legende in het punkwereldje. Tijdens Breaking Barriers zal hij optreden met zijn nieuwe band Slice of Life, niet te verwarren met de Belgische gothic rock van A Slice of Life. Een lidwoord kan soms een wereld van verschil maken. Maar hij is natuurlijk in de eerste plaats bekend als de zanger van Crass, een van de invloedrijkste punkbands ooit en de grondleggers van de anarchopunk.

Tijdens de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig bracht Crass een aantal zeer succesvolle LP’s en singles uit, allemaal in volledige onafhankelijkheid uitgebracht op hun eigen label, waarmee ze ook andere gelijkgezinde bands trachtten te ondersteunen. Crass Records bestaat ondertussen niet meer, maar de rebelse mentaliteit heeft de betrokkenen nooit verlaten. Steve Ignorant wordt zelden geïnterviewd en al zeker niet door een Belgische zender. Hij zal spreken over vroeger, maar ook over wat het betekent nu een tegendraadse burger te zijn in een land dat wordt verteerd door opkomend nationalisme, wordt geregeerd door steeds hetzelfde clubje ex-studenten van elitaire universiteiten en wordt gecontroleerd door het hoogste aantal bewakingscamera’s per inwoner ter wereld.

Wie wil luisteren, houdt best rekening met de volgende praktische tips.

Datum: Vrijdag 4 oktober
Beginuur: 19.00 uur
Einduur: 20.00
Zender: Radio Scorpio, op frequentie 106 Megahertz, maar er is ook streaming op de website
Meer info over Soul Food vindt u op deze website
Meer info over Steve Ignorant vindt u op zijn website
Meer info over het festival vindt u op de officiële website van Breaking Barriers