The Stranglers + afterparty met Malcolm Nix

Het is al de derde keer dat The Stranglers, iconen der combinatie van inhoudelijke tegendraadsheid en muzikale finesse, naar muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) afzakken en dit concert zal allicht weer een even grote lap energie als de vorige keer betekenen. Het is geen toeval dat The Stranglers na al die decennia nog altijd een hoop fanatieke aanhangers in hun kielzog meeslepen en ik kan enkel hopen dat geen enkele lezer zich laat afschrikken door hun wat te platte werk uit de tweede helft van de jaren 80.

Om eventuele bittere teleurstellingen te voorkomen, wil ik iedereen nu al waarschuwen dat de kans dat dit concert volledig zal uitverkopen omgekeerd evenredig is aan de kans dat de Russen ooit eerlijke verkiezingen zullen meemaken. Wie er graag bij is, kan dan ook best snel in actie schieten. Zelfs nu, maanden op voorhand, zijn al letterlijk honderden tickets de deur uit.

Om het publiek op te warmen, is Ex-RZ ingehuurd. Dit is de nieuwe band van Peter Slabbynck, de immers sympathieke maar nimmer gelukkige frontman van de overleden legende Red Zebra, die nog steeds even kwaad is op alle vormen van onrecht en dat ook de moeite vindt om songs over te schrijven.

Na het concert is er een afterparty waarover ik beter niet te veel zeg. Zelfverheerlijking maakt zelden een goede indruk. Kort samengevat, zal ondergetekende, uw aller Malcolm Nix, trachten gedurende de resterende uren vooraleer de laatste overlevende ten gevolge vermoeidheid en intoxicatie neerstort voor een aangepaste muzikale ondersteuning van de algehele sfeer te zorgen.

Natuurlijk is dit tekstje niet louter informatief. Het is in zekere zin ook reclame, een oproep aan iedereen om dit op voorhand al tot memorabel uitgeroepen concert bij te wonen. Een dergelijke boodschap zou echter volledig zinloos zijn zonder wat praktische informatie en die volgt dan ook hieronder. Wie hieraan niet genoeg heeft, kan natuurlijk ook op de officiƫle website van Het Depot terecht.

Datum: donderdag 19 november 2015

Deuren: 20.00 uur

Einduur: onbepaald

Prijzen: 25 euro in voorverkoop en 28 euro aan de kassa[1], met korting voor houders van een Cultuurkaart van de KU Leuven

----------------

[1] Ik vermeld de prijs van een ticket aan de kassa slechts voor de volledigheid, want de vorige keer waren alle tickets al een paar maanden op voorhand de deur uit.