Tjens Matic + afterparty met Malcolm Nix

Arno is het ook beu dat het muzikale gebeuren tegenwoordig meer in handen is van marketingspecialisten, boekhouders en stylisten dan van liefhebbers, artiesten of simpelweg mensen met wat gezond verstand. Met zijn nieuwe gelegenheidsproject Tjens Matic keert hij terug naar zijn eigen roots. De setlist bestaat uit het hardere werk van zijn oude bands Tjens Couter en TC Matic. Daarmee weet u meteen ook eens waar die 'TC' eigenlijk voor staat. Dit is, met andere woorden, geen 'best of Arno', maar een selectie van songs die de laatste jaren zelden live zijn gespeeld en die sterk afwijken van wat de muziekindustrie ons tegenwoordig proberen aan te smeren.

Op 15 december speelt Tjens Matic in het Leuvense muziekcentrum Het Depot. Wie er bij wil zijn, kan wel best op voorhand een ticket kopen, want dit concert zal waarschijnlijk uitverkopen. Het voorprogramma wordt verzorgd door de eigenzinnige muzikant, zanger en acteur Pieter-Jan De Smet, wat hij om inkt te besparen in deze tijden van klimaatopwarming steeds afkort tot PJDS.

Bij een dergelijk concert hoort natuurlijk een afterparty. Malcolm Nix, oudgediende van de Leuvense scene maar gelukkig toch nog een stuk jonger dan Arno zelf, zal voor een aangepaste selectie songs van vroeger en minder vroeger zorgen. Deze afterparty is overigens gratis, wat betekent dat mensen die het concert zelf niet willen of kunnen bijwonen welkom zijn om nadien nog wat mee te feesten.

Ik vat het allemaal nog even samen:

Datum: vrijdag 15 december
Beginuur: de deuren gaan open om 20.00 uur
Einduur: onbepaald, maar ik veronderstel dat we er ooit wel mee stoppen
Locatie: Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Ticketprijzen: 28 euro in voorverkoop, 31 euro aan de kassa
Meer informatie: http://www.hetdepot.be/concert/tjens-matic