Tuxedomoon + DJ-set Malcolm Nix

Het in muzikanten veranderde avantgardetoneelgezelschap Tuxedomoon komt nog eens naar België en dat meer bepaald naar muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven). Als de aanwezigen naar het podium kijken, zullen ze een band zien die het beste uit een ondertussen al meer dan drie decennia lopende carrière zal brengen, van de meer intimistische songs die als de soundtrack van een moderne film noir klinken tot de assertievere culthits die nog steeds menig dansvloer weten te vullen. Als ze daarentegen rond zich kijken, zullen diezelfde aanwezigen merken dat ze zich in zeer goed gezelschap bevinden. Tuxedomoon is een groep voor kenners die de mainstream nooit een blik  heeft gegund en bijgevolg ook nooit fortuinen heeft vergaard. Zelfs in meer alternatieve milieus is het niet ongebruikelijk mensen tegen het lijf te lopen die nog nooit van hen hebben gehoord.

Voor en na het concert zal Malcolm Nix voor een toepasselijke muzikale begeleiding van deze bij voorbaat al geslaagde avond zorgen. Er is ook een voorprogramma, maar helaas is dat nog niet vastgelegd. De laattijdige aankondiging van voorprogramma's begint zo'n beetje een slechte gewoonte van Het Depot te worden, maar ik kan enkel hopen dat de keuze uiteindelijk valt op een band die de sfeer op de juiste wijze weet in te leiden en tegelijkertijd toch voldoende eigenheid heeft om iedereen nog eens te verrassen. Zodra ik meer weet, zal ik deze tekst updaten.

Tot slot nog wat praktische informatie. Ik probeer het imago van behulpzaam mens op te bouwen.

De deuren gaan open om 20.00 uur. Tickets kosten 17 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Studenten die over een cultuurkaart van de KU Leuven beschikken, krijgen 3 euro korting. Ze zullen het nog nodig hebben, want onze nieuwe Vlaamse Regering wil de inschrijvingsgelden ongeveer verdubbelen om genoeg geld over te houden om bedrijven te subsidiëren die vervolgens toch hun productie naar het buitenland verplaatsen. De Vlaming heeft massaal voor de ellende gekozen en onze nieuwe machthebbers zullen hem niet teleurstellen. De afterparty, of hoe we dit ook mogen noemen, loopt slechts een tweetal uren na het optreden. Het is tenslotte een zondagavond en de meeste mensen moeten 's morgens tijdig op om voor hun baas en zijn consultants te knielen.

Meer info is te vinden op deze site. Lees alles daar gerust eens na voor een nieuw decreet ons verplicht elke tekst om de drie lettergrepen te onderbreken voor een beeltenis van de Vlaamse leeuw.