Bunkerleute Dépassés, met DJ-set Malcolm Nix

Op 24 augustus viert Bunkerleute weer eens het nakende einde van de zonneschijn en de langverwachte terugkeer van nachtvorst in de tuin, ijzel op fietspaden en verwarmingsketels die het opgeven net voor het koudste weekend van het jaar. Het zijn sombere mensen, maar ze prefereren tenminste grijze wolken boven grijze wolven.

Zoals vaak het geval is, hebben ze ook ditmaal een gast-DJ uitgenodigd en die eer is te beurt gevallen aan Malcolm Nix, volgens hun eigen omschrijving “the heart and soul of the legendary Musiques Dépassées parties that took place aeons ago in the very same halls where we gather today.” Wel, mooi te horen dat er ergens nog iemand met positieve gevoelens terugdenkt aan wat uiteindelijk toch een van de leukste periodes van mijn leven was. Een mens zou er bijna nostalgisch van worden, indien er ondertussen tenminste niet zo veel nieuwe goede platen waren uitgebracht.

In elk geval is er een duidelijk concept. De DJ's wisselen elkaar af en zorgen voor een gezonde mix tussen de normale Bunkerleute-kost en een hoop cultklassiekers die tijdens Musiques Dépassées telkens opnieuw de dansvloer wisten te vullen.

De precieze verdeling van de DJ-sets over de avond wordt later nog bekendgemaakt, maar gelukkig kan ik ondertussen wel al wat praktische informtie verstrekken.

Datum: zaterdag 24 augustus 2019
Locatie: Musicafé, Leuven
Aanvangsuur: 22.00 uur
Einduur: volgens de organisatoren “nooit voor 5 uur 's morgens”
Financiële aderlating: 3,5 euro tot 23.00 uur, 6 euro tot 03.00 uur en vervolgens helemaal niets meer

Meer informatie is uiteraard te vinden op de facebookpagina van het evenement.

ps: voor de muggenzifters onder jullie wil ik meteen opmerken dat 'Dépassés' ditmaal met een enkele 'é' wordt geschreven, want Leute is, in tegenstelling tot musiques, mannelijk. En stop nu met zagen.