Amelia Chain

Amelia Chain voelt zich even goed thuis in de alternatieve scene als in de wereld van de hedendaagse klassieke muziek. Met piano, gitaar en elektronische geluiden, waaronder dankzij NASA zelfs samples van het geluid voortgebracht door de straling van de zon, wordt een sfeervol geheel gevormd, ondersteund door licht en beeld. Dit zijn geen gewone concerten, maar totaalervaringen voor een publiek op zoek naar esthetiek zonder het elitair snobisme dat daar vaak bijhoort.

Dit gezelschap verwerpt elke personencultus en houdt de namen van de muzikanten bewust op de achtergrond. Het gaat om een samenspel van vorm en inhoud, waarbij er geen ruimte voor ego's is.

In eigen land wordt dit fenomeen door toonaangevende figuren, van de producer van Coldplay tot Rusty Egan of de klassieke zender Classic FM, omschreven als 'awesome', 'atmospheric and haunting' of 'a soundtrack without a movie'. De rest van de wereld zal ongetwijfeld nog volgen, want dit trio werkt momenteel aan een debuutalbum, 'Twenty six lead soldiers'. Tijdens de bijbehorende live shows zal Amelia Chain op het podium onder meer worden begeleid door twee leden van Stockholm Soldiers.

Boekingen voor: Belgiƫ