Laibach

Laibach is een band die amper nog een introductie nodig heeft. Het Sloveense kunstcollectief, oprichters van de beweging Neue Slovenische Kunst en bedenkers van de term 'retro-avantgarde', is al actief sinds 1980 en specialiseert zich al decennia in provocatief beeldgebruik en in het perverteren van symbolen, met als belangrijkste doel het publiek aan het denken te krijgen over de propaganda die mensen na genoeg blootstelling als doodnormaal beginnen te beschouwen.

De band is opgericht in 1980 en brengt zeer regelmatig nieuw werk uit, waarin vanuit verschillende invalshoeken naar de politieke en culturele geschiedenis van het Europees continent wordt gekeken.  De recentste albums zijn 'Wir sind das Volk', een bewerking van de gedichten van Heiner Müller,  uit 2022 en 'Sketches of the Red District', een terugblik op het ontstaan van de band in een mijnwerkersstadje onder een repressief regime, uit 2023.

In 2024 is de band beschikbaar voor festivalconcerten, waar ze een 'best of' van hun oud en nieuw materiaal brengen, maar ook voor zaalshows onder de titel 'Opus Dei Revamped', een update en upgrade van hun klassieke album uit 1987.

Een zeer uitvoerige beschrijving van het volledige levensverhaal van de band kan men hier lezen

Boekingen voor: België
Voor boekingen in andere landen: klik hier