The Cravats

The Cravats is een band met een cultstatus, een omschrijving waar haast onvermijdelijk een gebrek aan wereldhits voor de grote massa aan vasthangt. Live zijn ze werkelijk onweerstaanbaar en meeslepend. De band combineert een strakke bas, een punky gitaar en een nerveuze drum met een chaotische, op het randje van jazz balancerende saxofoon en een overtuigende stem. De excentriciteit van deze band is geen gimmick, maar authentiek en creatief.

De output van de band is al even onvoorspelbaar als hun songstructuren. Tussen 1978 en 1985 hebben ze heel wat muziek uitgebracht op legendarische labels als Crass Records of Small Wonder Records om vervolgens gedurende decennia geen enkele opnamestudio te zien. Enkele jaren geleden hebben ze zichzelf heruitgevonden en sindsdien hebben ze twee totaal originele LP's uitgebracht, 'Dustbin of Sound' in 2017 en 'Hoorahland' in 2020.

Bekende muziekfanatici als Jello Biafra, Henry Rollins, Steve Albini en Mike Patton hebben zich door hen laten inspireren en dat is eigenlijk meer waard dan de top van de hitparade.

Boekingen voor: Belgiƫ