Sovjet War

Sovjet War is afkomstig uit het Leuvense en balanceert op de grens tussen oldschool punk en duistere postpunk. De band bestond aanvankelijk tussen 1979 en 1984, eerst als The Sovjets en vanaf 1982 als Sovjet War, maar is eind 2019 opnieuw in het leven geroepen, net op tijd om plots een jaar lang niet te mogen optreden. Nu de pandemie wat naar de achtergrond is verdwenen, tracht dit viertal zo veel mogelijk te spelen, zodat iedereen kennis met hun oude en nieuwe songs kan maken.

Kenners, verzamelaars en mensen met ondertussen veel grijs haar herinneren zich zeker nog songs als 'The Nuthouse' of 'Guns for fun', maar gelukkig klinkt de band fris, energiek en gemotiveerd genoeg om ook een nieuw publiek te kunnen meeslepen.

In oktober 2022, slechts 40 jaar na hun eerste single, heeft het label Tracks & Traces uiteindelijk hun debuutalbum 'Psychopuppets' uitgebracht. Bestaande uit oude en nieuwe songs geeft deze LP perfect weer waar de band voor staat. In maart 2024 volgde 'Suburbia', een EP met vijf nieuwe songs.

Boekingen voor: Europa