Bellemont

Bellemont bestaat uit vijf muzikanten met een heel eigen verleden die elkaar hebben gevonden in de zoektocht naar zuivere muziek waar steeds wat weerhaakjes aan vasthangen. Ze blijven bewust ver van de trends of modes van het moment en spelen nooit op automatische piloot, steeds proberend van elk concert een aparte ervaring te maken.

De band bestaat uit (ex-) leden van onder meer The Wolf Banes, Red Zebra, Betty Goes Green, Scopitone, Irish Coffee en dan vergeten we er waarschijnlijk nog een tiental. Gebaseerd in Brussel, is het een echte mengelmoes van achtergronden en moeten ze aan elke grenscontrole twee Belgische, twee Nederlandse en een Amerikaans paspoort tonen.

Muzikaal laten ze zich inspireren door soul, blues, rootsrock en psychedelica en mikken ze erop de luisteraar traag maar zeker te overtuigen. Kwaliteit boven kwantiteit is hun motto terwijl ze weglopen van de eigen comfortzone.

In april 2017 verscheen het debuutalbum 'Live or Lavish', meteen een dubbel-LP met zowel live- als studioversies van hun eerste lading songs. Nadien volgden enkele singles, met als nieuwste worp 'Even wrong words rhyme' uit 2023, een titel die hun muzikale ingesteldheid perfect weergeeft.

Boekingen voor: Europa